+ 359882212442 office@tcarch.bg

СПА ХОТЕЛ – KINGS VALLEY

ОБЩЕСТВЕНИ СГРАДИ

  • Локация Казанлъшки минерални бани
  • Категория Обществени сгради, интериор
  • Площ 43 000 m²
  • Клиент КИНГС ВАЛЕЙ ЕООД
  • Година 2018-2023

Имотът е с площ 41405 м2, разположен на 5км от гр. Казанлък. Средата е облагородена – южно от имота е разположен аквапарк с минерални басейни, водни атракции и ресторант, западно – добре поддържан имот с богата паркова среда, северно – частно летище, южно – незастроена територия. От север е разположена Стара планина, а от юг Средна гора. Територията е популярна с наличието на минерални извори.

Имотът е равнинен и е с осигурен транспортен достъп от юг и е богато озеленен в югозападната си част. От север и от изток е предвидена нова улица. В района са осигурени велоалеи.

Проектът предвижда разполагане на основната сграда в северозападната част на имота като се цели запазването на съществуващата парковаа среда от юг. Главният подход към имота е от север. Сграда е симетрична с ясно изразена планировъчна схема. Югоизточно от основната сграда са предвидени 4 броя външни басейни – плувен, детски, атракционен и „горещ“ /за използване през зимата/. Захранени са с минерална вода. Средата около тях е богато озеленена и облагородена. Към басейните са разположени беседки, летен и воден бар, технически помещения. Източно от басейните са предвидени съблекални и санитарни възли и 2 броя спортни игрища. Първото е за минифутбол с изкуствена трева, второто е многофункционално с изкуствена настилка. Югоизточно в имота е предвидена спомагателна сграда – ресторант в традиционен български стил за външни посетители. Същият е със самостоятелен паркинг.

От юг е разположен подход от комплекса към аквапарка и допълнителен паркинг за клиенти. В югозападната част на имота е осигурен служебен достъп за зареждане. Имотът е заграден с ограда от всички страни, която е изпълнена от монолитен цокъл с каменна облицовка и ажурни пана от ковано желязо. Достъпът до комплекса е ограничен за случайни посетители и е под видео охрана. Подходът към хотелската сграда е от север. Осигурен е външен
паркинг за 180 автомобила и възможност за подход на автобуси. Предвидена е голяма козирка пред входа.

Източно от сградата е подходът към подземен гараж за клиенти, където са осигурени 68 паркоместа за клиенти в сутерена на сградата. В него също така разположени и 9 броя паркоместа за служители, складово стопанство с отделен подход, битови помещения за персонал, перално стопанство, складове, пиано бар, технически помещения, трафопост – 2 бр, столова за персонал и други. На партерно ниво са разположоени приемно фоайе с височина почти 9м, рецепция, лоби, конферента зала, основен ресторант с кухня, закрити басейни, спа център, фризьорски салон, магазин, отделен вход за персонал, охрана.

Предводен е частичен етаж – мецанин на който е разположена приемна СПА, фитнес и балнеология, администрация и др. На този етаж се обособяват функционалните подоходи към закрити басейни, СПА-център и балнеология. В частта на балнеологията се предвиждат различни процедури, помещение за масажи, лекарски кабинет, служебни помещения и други. За целта е изготвен проект по част „Технологична“.

На първи етаж в централна зона около галерията на фоайето са разположени 6 броя малки конферентни зали, игрална зала с излед към вътрешния басейн и хотелските стаи. Предвидени са необходимите служебни помещения, камериерски офиси, сервизни и технически помещения, служебен асансьор и аварийни стълбища. Втори и трети етаж са изцяло с хотелски стаи и апартаменти. Стаите са с размери и комфорт, надвишаващи изискванията за категория 5* и са обзаведени с двойни хотелски легла, диван – тип пейка (разтегаем) и т.н. Мансардното ниво е развито със стаи и апртаменти с покрив-тераси.