Eднофамилна жилищна сграда, гр. Враца

ЕДНОФАМИЛНИ СГРАДИ

  • Локация Royarch Architecture
  • Категория interior, exterior
  • Площ 01 June, 2021
  • Клиент www.fabric-lab.co
  • Година 2018

· РЗП = 238.75 m²
· Работен проект 2014г.
· Възложител: частен клиент

Обектът се намира в ж.к. „Река Лева”, гр. Враца. Автомобилният подход към него е осигурен директно от улицата с павирана алея в рамките на имота, а пешеходния през портал, в непосредствена близост до гаражната врата в оградата на имота. Функционално приземния етаж е решен както следва: входно антре, от което са достъпни дневната, мокро помещение и санитарен възел. Непосредствено до входната врата е осигурен директен вход към гаража. Малък коридор свързва входното антре със стълбището и техническото помещение. Дневната зона е решена като еднопространствен обем, разделен на две нива. На К±0.00 е разположена трапезарията и кухненския бокс, от където е достъпна и верандата към сградата. На К-0.50 е разположена дневната с обособен ТВ – кът и камина.

Вторият етаж се състои от три спални. Основната спалня е със самостоятелен дрешник и санитарен възел. Другите две спални са разработени като детски стаи с общ санитарен възел. На второто ниво има две тераси, като едната тераса е проектирана като част от покривната плоча на гаража.

Конструкцията на сградата е масивна със стоманобетонен скелет и стоманобетонни междуетажни плочи.

Проектираният обект има специфичен архитектурен образ. За фасадното решение са използвани комбинации от материали като минерална мазилка, дървена облицовка, декоративни архитектурни елементи и ажурни парапети, което допринася за интересната и впечатляваща визия на къщата.