Eднофамилна жилищна сграда, с. Герман

ЕДНОФАМИЛНИ СГРАДИ

  • Локация Royarch Architecture
  • Категория interior, exterior
  • Площ 01 June, 2021
  • Клиент www.fabric-lab.co
  • Година 2018

· РЗП = 216.05 m²
· Идеен проект 2011г.
· Възложител: частен клиент

Обектът се намира в с.Герман, обл. София. Подходите към сградата са решени от югоизточната част на парцела. Сградата се състои от 2 надземни и един полуприземен етаж. В полуприземния етаж се достига както посредством стълбищна клетка в сградата, така и чрез външна стълба от двора. В него е обособено ателие за индивидуална работа, складови и технически помещения, санитарен възел.

Първият етаж на сградата е развит като дневна зона с кухня и трапезария. До следващия етаж се достига чрез интериорна стълба от дневната зона, където са разположени две спални (родителска и детска стая) с общ санитарен възел. На същото ниво са предвидени лятна кухня към озеленена покрив тераса, на която се достига посредством галерия.

В цялостното обемно-простраснвено решение е търсено по-пластично третиране на фасадите, което довежда до осъществяване на това интересно и уникално по своята същност архитектурно решение. Силно подчертаното вертикално членение на фасадите чрез архитектурни елементи тип „рамки” допринася за нейната екстравагантна и неповторима визия.