Еднофамилна жилищна сграда, с.Герман

ЕДНОФАМИЛНИ СГРАДИ

  • Локация Royarch Architecture
  • Категория interior, exterior
  • Площ 01 June, 2021
  • Клиент www.fabric-lab.co
  • Година 2018

· РЗП: 154,85 м²
· Работен проект: 2012г.
· Възложител: частен клиент

Обектът се намира в с.Герман, обл. София. Сградата се състои от един подземен, един надземен (партерен) и един подпокривен етаж. В подземния етаж са поместени техническо помещение и стая за фитнес.

Партерното ниво е проектирано терасовидно по естествения терен с разлика на котите, за различните нива, от 45см. Входът на сградата е разположен от югозападната страна на имота. От входното антре  се достига до трапезатия и кухня разположени на кота -0,45м, а от там и до дневната – намираща се на кота -0.90м.  Общото пространство на трапезарията и дневната е разделено от свободностояща камина. Кухнята е проектирана като самостоятелно помнещение, до което се достига от зоната на трапезарията. Към антрето са проектирани дрешник и санитарно помещение. Вторият етаж е развит в подпокривното простванство на сградата и съдържа две спални помещения (родителска и детска стая) с общ санитарен възел.

Големи френски прозорци – витрини откриват чудесен изглед към тихия и спокоен зелен вътрешен двор и имат важен принос за оформянето на архитектурния образ на сградата. Колоритното решение осигурява удачно вписване в обкръжаващата среда, а асиметричните фасади допринасят за специфичната и неповторима визия на къщата.